MGO Manuka Honung

Kvalitetssystem för Manuka Honung

MGO Manuka Honung

MGO Manuka Honung är ett system för att säkra kvalité hos honungen. Systemet är utformat efter halten av methylglyoxal som är den viktiga välgörande beståndsdelen i manukahonungen. MGO är utformat efter antal milligram methylglyoxal per kilogram.

Värdena sträcker sig från 30mg/kg upp till 550mg/kg. Den absolut finaste manukahonungen har alltså MGO 550+. Dvs över 550mg methylglyoxal per kilo.

Om en Manuka honung är certifierad enligt MGO så innebär detta att honungen är framställd från bikupor i Nya Zeeland. Man kan spåra Manuka honung som är MGO certifierad ända från bikupan till butikshyllan.

 

 

Fakta Om Manuka Honung

Manukahonung

Manuka Honung har använts av Nya Zeelands urinvånare Maorierna i tuseltals år för dess läkande egenskaper och övriga positiva egenskaper för hälsan.

Manuka honung används bla för att motverka halsont, matsmältningsbesvär, kolik, feber, ryggont och vid insektsbett samt för att förhindra blodförgiftning.

Om Oss

ManukaHonung.nu är en informationssajt om Manuka Honung.

Kontakt:
info at manukahonung.nu

Extern info: Sök på Nätet

Köpa Manuka Honung

Manuka Honung finns att beställa på nätet. Var noga med att undersöka så att produkten ni väljer uppfyller certifieringen av Manuka honung. Ni kan läsa mer om certifiering här:

MGO för Manukahonung

UMF för Manukahonung

 

© ManukaHonung.nu